Σελίδες

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020



Μια οριστική πρόβλεψη


Ο Helmut Norpoth (γεννημένος το 1943) είναι Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Stony Brook. Ο Norpoth είναι  γνωστός για την ανάπτυξη του Πρωτοβάθμιου Μοντέλου, το οποίο έχει προβλέψει σωστά πέντε από τις έξι προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ. Το Πρωτοβάθμιο Μοντέλο προέβλεψε σωστά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τo 2016 δεν ήταν υπέρ του καθηγητή Norpoth, όπως η δημοσίευση του Huffington από τον "Economist" που λέει ότι η Χίλαρι Κλίντον ηγείται με 49,4% έως 43,2%, αλλά αυτή είναι μια πολύ μικρότερη διαφορά από ό,τι είχαν προβλέψει πολλοί άλλοι.
                                                          

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία του καθηγητή Hamlut Norpoth-για το 2020 κερδίζει ο Donald Trump.
«Ζούμε σε μια εποχή της λεγόμενης« κουλτούρας ακύρωσης», όταν οι άνθρωποι κρίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν θα το ήθελαν».
"Ούτε η πανδημία, ούτε οι διαμαρτυρίες έχουν καμία επίδραση στην προβολή του", λέει ο Norpoth, και ισχυρίζεται ότι "ο σημερινός πρόεδρος με σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές από ότι ο αντίπαλός του δεν έχει χάσει ποτέ τις εκλογές. "
Αυτό το μοντέλο έχει βγει σωστό σωστό για 25 από τις 27 εκλογές από το 1912,που έχει αρχίσει η εφαρμογή του. 
Οι δύο εκλογές που το μοντέλο απέτυχε να προβλέψει σωστά, ήταν οι εκλογές του Τζον Φ. Κένεντι το 1960 και οι εκλογές του Τζορτζ Μπους.


Το PRIMARY MODEL δίνει στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ 91% πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020, με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν να έχει μόλις 9% πιθανότητα. Ο Τραμπ θα λάβει 362 εκλογικές ψήφους, Μπάιντεν 176. Αυτή η πρόβλεψη είναι άνευ όρων και οριστική.
«Είναι λαξευμένο σε πέτρα», λέει ο Norpoth.

Aπ' ο,τι φαίνεται, τζάμπα θα πάει η χολή που βγάζουν για τον Τραμπ τα συστημικά μονο-φονικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της ψωροκώσταινας, που με τις σπουδαίες  καλοπληρωμένες και αντι-κειμενικές ανταποκρίσεις και αναλύσεις τους, βομβαρδίζουν την εναπομείνασα νοημοσύνη μας. 

Πήγη: Το είδωλο της γης μου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις