Σελίδες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

 

                      Οι δημοκρατικοί πιάστηκαν «με τη γίδα στην πλάτη»   

 

Οι πανηγυρισμοί των καναλιών για την υποτιθέμενη νίκη του Μπάϊντεν …συνεχίζονται μέσα στην απέραντη ενοχοποιημένη σιωπή των οπαδών του στην Αμερική. Μια ανασκόπηση για τα εκλογικά δεδομένα στην Αμερική, θα ήταν αναγκαία για την κατανόηση των όσων έχουν ως τα τώρα συμβεί, όπου το σύστημα επέλεξε τον Μπάϊντεν και ο αμερικάνικος λαός τον Τραμπ.  

Οι εκλογές ως γνωστό διεξάγονται την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη. Με τα ως σήμερα δεδομένα, ως τις 28 Νοεμβρίου οι πολιτείες θα κυρώσουν τα αποτελέσματα. Στις 14 Δεκεμβρίου η Βουλή κάθε πολιτείας θα επιλέξει τους πλειοψηφικά εκλεγμένους εκλέκτορες  και στις 6 Ιανουαρίου όλοι οι εκλέκτορες κάθε πολιτείας θα επιλέξουν τον Πρόεδρο της Αμερικής, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Σύνταγμα. Στις 20 Ιανουαρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι ορκίζεται ο νέος πρόεδρος στον Λευκό Οίκο.

Στις πρόσφατες εκλογές η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ήταν εντυπωσιακή σε κάθε πολιτεία και είχε τέτοια απήχηση που έδινε φανερά το προβάδισμα στον σημερινό πρόεδρο. Το βράδυ των εκλογών, οι πολιτείες κλειδιά δίνουν συνήθως το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Η Φλόριδα, το Μίτσιγκαν, η Τζώρτζια, η Πενσυλβάνια, η Αριζόνα κλπ είναι μερικές απ’ αυτές που κρίνουν το αποτέλεσμα. Το αμερικάνικο σύνταγμα εξουσιοδοτεί τη Βουλή κάθε πολιτείας για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Ο βασικός κανόνας είναι ότι τα επιστολικά ψηφοδέλτια πρέπει να φτάσουν στο εκλογικό κέντρο έγκαιρα, ως το κλείσιμο της κάλπης στις 3 Νοεμβρίου. Έτσι, ενώ ως αργά το βράδυ στην Πενσυλβάνια, ο Τραμ προηγείτο με 600 χιλ ψήφους και στο Μίτσιγκαν με 300χιλ ψήφους, στη συνέχεια η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων που έφτανε μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ευνοούσε σταδιακά και σκανδαλωδώς τον Μπάϊντεν, με αποτέλεσμα μετά από μερικές ώρες να κλειδώσουν τα αποτελέσματα υπέρ του. Σημειωτέον ότι  ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνιας προσπάθησε να αλλάξει το νόμο προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας, όπου πήρε έγκριση για επέκταση της καταμέτρησης των επιστολικών ψηφοδελτίων, με τον όρο να έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου ως τις 3 Νοεμβρίου. Το Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας όμως δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση να κάνει αυτή την αλλαγή, από το Σύνταγμα. Μόνο η Βουλή της Πενσυλβάνιας έχει εξουσιοδότηση να το κάνει. Έτσι όλα τα ψηφοδέλτια που έφτασαν μετά τις 3 Νοεμβρίου ήταν άκυρα.

Ένα άλλο στοιχείο διαστρέβλωσης, είναι ότι κάθε πολιτεία έχει δικαίωμα να στείλει παρατηρητές στα εκλογικά κέντρα για τον έλεγχο της καταμέτρησης. Εκεί όπου κάνουν κουμάντο οι δημοκρατικοί δεν επέτρεψαν την παρουσία των Ρεμπουμπλικάνων παρατηρητών που είχαν εξουσιοδότηση να παρευρίσκονται στην καταμέτρηση. Υπάρχουν καταγγελίες (ένορκες δηλώσεις) ότι μέσα στη νύχτα έφερναν σάκους με ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στους δυο υποψηφίους να μειώνεται αισθητά. Αυτό, έγινε προφανώς σε όλες τις πολιτείες και όχι μόνο στις καίριες για τις εκλογές. 

Εκτός από την μορφή αυτή παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία, η δεύτερη μορφή αποκαλύφθηκε ότι ήταν η ηλεκτρονική απόσβεση των ψήφων του Τραμπ ή μεταφορά τους στον Μπάϊντεν σε πραγματικό χρόνο που φαίνεται ότι έγινε, σύμφωνα με την ειδησεογραφική επικαιρότητα, από την συμβεβλημένη εταιρεία επεξεργασίας και έκδοσης αποτελεσμάτων Dominion με έδρα το Τορόντο του Καναδά. Το λογισμικό της εταιρείας αυτής, χρησιμοποιείται για έκδοση αποτελεσμάτων και σε άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό σε 30 πολιτείες και από τις επίδικες πολιτείες σε όλες. Η βεβαιότητα της επανεκλογής του Τραμπ, είναι εκείνη που οδήγησε στην αποκάλυψη της ηλεκτρονικής κλοπής που αποτελεί όπως φαίνεται και τη μεγαλύτερη κλοπή ψήφων στην ιστορία.  

Έτσι, πριν λίγες εβδομάδες, μετά την αντικατάσταση του υπουργού άμυνας με καινούργιο προσωρινό υπουργό που προέρχεται από τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, διέρρευσε οτι επακολούθησε έφοδος του αμερικάνικου στρατού στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα (server) που υπάρχει στη Γερμανία. Η χρησιμοποίηση του στρατού, έγινε αφού η CΙΑ και το FBI δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Τραμπ. Η επιλογή του νέου υπουργού, έχει σχέση και με τα αναμενόμενα γεγονότα μετά την εκλογή του Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, η δικηγορική ομάδα του Τραμ με επικεφαλής τον Τζουλιάνι και την Πόουελ, έχει αρχίσει να καταθέτει τις αποδείξεις σχετικά με τη νοθεία των εκλογών, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Ορισμένες απ’ αυτές είναι απόρρητες, αφού στο «βαθύ κράτος» της Αμερικής είναι μέσα και τα δυο κόμματα. Εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική νοθεία στις ΗΠΑ μπορεί να έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις που φθάνουν ως την Κίνα. Άμεσα το Ανώτατο δικαστήριο προβλέπεται να ορίσει 3 ανώτατους δικαστές στα κατά τόπους δικαστήρια σε Μίσιγκαν, Ουινσκόνσιν, Πενσυλβάνια και Τζόρτζια, για τη διαλεύκανση του ζητήματος.

Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, μετά την παρέμβαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάποιες πολιτείες στις 14 Δεκεμβρίου πιθανόν να μην μπορέσουν να αναδείξουν εκλέκτορες. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο δεν αποφασίσει ως τις 6 Ιανουαρίου, το Κογκρέσο θα διαλέξει πρόεδρο και αντιπρόεδρο, με τη διαφορά ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα είναι 1 για κάθε πολιτεία. Τώρα αυτή τη στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τις 31 από τις 50 πολιτείες. Έτσι ακόμη και με πιθανότητα κάποιες απ’ αυτές να μην ψηφίσουν τον Τραμπ, πάλι αυτός έχει το προβάδισμα για επιλογή του, ως προσωρινός πρόεδρος.

          Πηγή: Το είδωλο της γης μου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις