Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018



  Γεύσεις επί ξηρού ακμής
    (Χταπόδι με κοφτό μακαρόνι) 
Επειδή όλα χωράνε σ’ ένα blog και επιπλέον επειδή η μαγειρική είναι μόδα και πάνω απ’ όλα αγάπη και ποίηση (καλή ή κακή) τι θα λέγατε για μια συνταγή; To χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, είναι αναμφίβολα επίκαιρη και συνηθισμένη συνταγή των ημερών που αξίζει να την δοκιμάστε σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή της. Πλένουμε το παραγουλιασμένο  φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι, καθαρίζουμε το εσωτερικό της κουκούλας του και το στόμα του και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά ως που να βγάλει τα νερά του, προσθέτοντας παράλληλα λίγο ξύδι για να σπάσει η μυρουδιά του. Λίγο πριν στεγνώσει, το κόβουμε αποχωρίζοντας ολόκληρα τα πλοκάμια του και συμπληρώνουμε με λίγο λάδι και λίγο νερό να συνεχίσει ο βρασμός συνολικά ως ¾ της ώρας, ως που να εξατμιστεί όλο σχεδόν το νερό. Σβήνουμε με λίγο ρακί, ή κόκκινο κρασί και προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα κτυπημένη στο μίξερ με ρίγανη, λιγοστό αλάτι, κρεμμύδι (η ποίηση ως γνωστό γράφεται με δάκρυα), πιπέρι, κανέλα, δυο φύλλα δάφνης και πολλή αγάπη. Βράζουμε ακόμη σε χαμηλή πάντα φωτιά ως που να δέσει η σάλτσα για ¼ της ώρας. Ετοιμάζουμε χωριστά το κοφτό μακαρονάκι και σερβίρουμε ρυθμίζοντας την ποσότητα της σάλτσας. Πασπαλίζουμε ή όχι το πιάτο κατά προτίμηση με τριμμένη μυζήθρα ξηρή. Καλή σας όρεξη! Αν και «περί ορέξεως ουδείς λόγος».
                                                                     

          Πήγη: Leovard To είδωλο της γης μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις