Σελίδες

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020



Τι κάνουν οι διπλανοί μας

                                                                              


H Σερβία,  που όπως και πολλές χώρες ξύπνησε μέσα σε ένα εφιαλτικό όνειρο, στην αρχή άργησε να συνέλθει, αλλά αμέσως από την πρώτη εβδομάδα πήρε δραστικά μέτρα και όχι αστειότητες.
Έτσι  απαγόρευσε την κυκλοφορία για άτομα > 65 ετών (επιτρέπεται μόνο κάθε Κυριακή από 4-7μμ) και σ’ αυτές τις ηλικίες έχει πολύ λίγα κρούσματα. Για τους λοιπούς επιτρέπεται η κυκλοφορία από 5πμ-5μμ κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα από 5πμ-3μμ. Κράτησε ανοιχτά τα S/M και τα φαρμακεία και έκλεισε τα λοιπά καταστήματα, τα σχολεία, πανεπιστήμια και τις υπηρεσίες.
Στη συνέχεια κατέβασε το στρατό στο δρόμο σε επικουρία της αστυνομίας για την επιτήρηση των μέτρων, με τους αστυνομικούς να  φοράνε μάσκα από τη πρώτη μέρα. Μια έλλειψη μασκών προστασίας καλύφθηκε από αποστολή 5 εκ. τεμαχίων από Κίνα που έφτασαν επί τόπου, μαζί με ένα κλιμάκιο κινέζων γιατρών με εξοπλισμένα εργαστήρια.
Για σήμερα (30-3) τα κρούσματα ήταν λιγότερα από χθες με τους θανάτους να ανέρχονται σε 16. Αυτό παρά το γεγονός ότι επέστρεψαν 400.000 σέρβοι της διασποράς τις τελευταίες μέρες!
Συγκίνηση προξένησε η απώλεια από τον ιό ενός μεγαλόσχημου ιερωμένου, ηλικίας 71 ετών στη περιοχή του Valjevo, που μετέβη για αγιασμό σε σπίτια της περιοχής.
Η κυκλοφορία μεταξύ των δήμων της πόλης έχει απαγορευτεί και συζητούν μεγαλύτερους ακόμη περιορισμούς, (για 24ωρη απαγόρευση) όταν εμείς έχουμε κάνει την σκυλοφιλία ατράνταχτο άλλοθι για τη βόλτα μας, εξασκώντας παράλληλα την καθημερινή τροφοδοσία μας από διαφορετικά S/M με άδειες που υπογράφουμε μόνοι μας.
Η κυβέρνησή της Σερβίας δεν έπαιξε άλλα παιχνίδια πίσω από την πλάτη του λαού, ούτε θέλησε να  εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να αποσιωπήσει κάθε άλλο γεγονός, όπως γίνεται εδώ, με το μεταναστευτικό και το Σκοπιανό, από τα ελεγχόμενα και αφθόνως χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ. Στη γειτονική χώρα, το κύρος του προέδρου Βούλιτς έχει ανέβει αυτό τον καιρό ψηλά. Η Σερβία είπε, «είναι μια χώρα που δεν έχει πετρέλαιο, ούτε θάλασσα, αλλά σ’ ένα δύσκολο σενάριο δεν θα πεινάσει γιατί έχει την Βοϊβοντίνα. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σίτισης για δύο χρόνια»
Αν και εκεί δεν προσδοκούν τίποτε σχεδόν από την ΕΕ, νομίζω ότι υπάρχει περισσότερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη σημασία για τον άνθρωπο, παρά για τις αποζημιώσεις και τα επιδόματα με τα οποία μας ταλανίζουν κάθε μέρα εδώ οι άρχοντες και κάτι φαιδροί δημοσιογράφοι. Άλλωστε εκεί είναι μαθημένοι στα δύσκολα από παλιά. 

           
Πηγή:Το είδωλο της γης μου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις