Σελίδες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020



O ιμάμης μπαΐλντησε

Αυτές τις πονηρές μέρες που έχει επιπέσει επί των κεφαλών μας η συμφορά του κρονοϊού (μέχρι ο Κρόνος να φάει το παιδί του) η πρόταση μαγειρικής μας, βασίζεται στις καταφρονεμένες μελιτζάνες. Η μελιτζάνα προέρχεται από την Κίνα, όπως και ο ιός, και για τούτο συνίσταται κατά της μόλυνσης, των ιών και των τοξίνων της ατμόσφαιρας (για τις τοξίνες των μυαλών μας υπάρχει άλλη συνταγή).Αρχικά έφτασε στην Μ.Ασία τον 12ο αιώνα και στη συνέχεια διαδόθηκε στην Ευρώπη. Πλούσια σε ασβέστιο και ποτάσιο και φτωχή σε θερμίδες, η μελιτζάνα μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Η εκδοχή του ιμάμ, είναι αυτή που προτείνουμε. Η λέξη ιμάμ σημαίνει  (ανώτερος ιερωμένος του Ισλάμ)  και το μπαϊλντί σημαίνει ζαλισμένος. Προφανώς ο ιμάμης ζαλίστηκε από την μυρουδιά.
Το καλό ιμάμ γίνεται στο φούρνο.
Ιδού πως: Αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από (6) μελιτζάνες χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι. Τις χαράζουμε βαθιά και κάθετα απ’τη μια πλευρά, χωρίς να φτάσουμε στην άλλη και τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για μια ώρα να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις στύβουμε, τις μισοτηγανίζουμε  και τις στεγνώνουμε από το πολύ το λάδι.
Στο τηγάνι κόβουμε 2 κρεμμύδια ξερά, προσθέτουμε αρκετό σκόρδο κομμένο στη μέση, 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτά στενόμακρα κομμάτια και μερικά φύλλα μαϊντανού. Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε στη φωτιά για 5΄. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί, με το χαραγμένο μέρος από πάνω και διευρύνουμε το άνοιγμα με προσοχή. Μοιράζουμε το μείγμα και περιχύνουμε με πολτό ντομάτας και φρεσκοκομμένη ντομάτα. Ψήνουμε σε 180Ο-200Ο  στο φούρνο για 45-60 λεπτά. Γαρνίρουμε με ντοματίνια και συνοδεύουμε κατά προτίμηση με πλήρες πρόβειο γιαούρτι «ΤΣΙΒΡΗ» ή στραγγιστό, και με ξηρό κόκκινο κρασί.
                                                                  

Υ.Γ Όσο για το πασχαλινό αρνί ή κατσίκι, για όσους κατορθώσουν να το σουβλίσουν, εκτός από μια επαναστατική πράξη κατά του κατεστημένου, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η τσίκνα του σκοτώνει τον ιό και μπαϊλντίζει τους ψήστες.  

Πηγή:Το είδωλο της γης μου


1 σχόλιο:

  1. Εισαι φοβερος. Εκτος απο ιδεες για τροφη του μυαλου μας δινεις και ιδεες για τροφη της αχορταγης κοιλιας μας. Μακαρι να κανουμε και το μυαλο μας να πειναει συνεχως και να ψαχνει για τροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις