Σελίδες

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

 

Ο Μουσαφίρης  στην γειτονιά των Αγγέλων


Αυθεντικός, ονειροπόλος, κι αυθόρμητος που κουβαλούσε πάνω του την σεμνότητα και περηφάνια των Ηπειρώτικων βουνών, μέσα στα οποία ανακάλυψε τις μουσικές νότες βγαλμένες από τις μπρούτζινες μελωδίες των κουδουνιών απ' τα κοπάδια των τσοπάνηδων της Πίνδου. Αυτές οι πρωτόγονες νότες, πήραν σάρκα και οστά μέσα σε μια μουσική οικογένεια κι έπειτα έγιναν ποίηση και μελωδίες που κατέκλυσαν τη Ελλάδα. 

Οι δρόμοι της ζωής του, ανάμεσα στα αγαπημένα του Γιάννενα και την Αθήνα του μεροκάματου και της δουλειάς, κι αυτός χωρισμένος στα δυο, την ώρα που πέρναγε με το φέρυ μποτ το Ρίο-Αντίρριο να μη ξέρει που ανήκει ακριβώς.

Συνεργάστηκε σε μεγάλες επιτυχίες με τους, Δημήτρη Μητροπάνο, Στράτο και Στέλιο Διονυσίου, Δούκισσα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ρίτα Σακελλαρίου, Μιχάλη Μενιδιάτη, Τόλη Βοσκόπουλο, Μπέμπα Μπλανς, Κατερίνα Στανίση, Γιώργο Μαργαρίτη, Αντώνη Καλογιάννη, Δημήτρη Κοντολάζο, Ελπίδα, κ.α. Απ’ αυτούς, θεωρώ πως ξεχώριζε περισσότερο τον Μητροπάνο και την Παπαδοπούλου. Σ’ αυτούς φαίνεται να είχε και τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική αλλά και ανθρωπινή αδυναμία, από το χώρο του τραγουδιού.

Όσοι τραγουδήσαμε τα τραγούδια του μαζί με τους μεγάλους ερμηνευτές, υποκλινόμαστε στον σπουδαίο συνθέτη και τραγουδοποιό που δεν είχες ανάγκη να τον ξέρεις προσωπικά, για να καταλάβεις εκτός από το ταλέντο του, και το εύρος της ανθρωπιάς του. Έφυγε την Πέμπτη (11-3-21) σε ηλικία 84 χρονών. 

Καλό Ταξίδι Τάκη Μουσαφίρη

         Πηγή:Το είδωλο της γης μου

                                                                                  

  "Ζήσαμε ακόμα μια μέρα"







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις