Σελίδες

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

 

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από σένα Άγιε Μάνης!

Post published:20 Μαρτίου 2021

 Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Μου είναι δυσάρεστο να γράφω και να κονιορτοποιώ με επιχειρήματα Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αρεσκόμενοι να ξεσκονίζουν πολιτικούς και πολιτειακούς άρχοντες στοχεύοντας τη μελλοντική Αρχιεπισκοπική εκλογή.

Παρουσίασα με στοιχεία ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου,προσερχόμενη στο ναό στη Μάνη για τη Δοξολογία δεν ασπάστηκε το ιερό Ευαγγέλιο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η ενέργεια της κ. Προέδρου, αλλά μια από τις πολλές.

Το έχουμε συνηθίσει πλέον.Σε λίγο δεν θα ασχολούμαστε καθόλου.

Παρ´ όλα αυτά βγήκε ο λόγιος (όπως τον χαρακτηρίσαμε τρομάρα του) Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος και με γραπτή του δήλωση διευκρίνησε:

«Επειδή,εις έντυπον και ηλεκτρονικόν τύπον είδον το φως της δημοσιότητος ένιαι εσφαλμέναι ειδήσεις, σχετικώς με την συμμετοχήν της εξοχωτάτου κυρίας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά την επίσημον Δοξολογίαν, εις τον Ι.Ναόν των Ταξιαρχών Αρεοπόλεως Μάνης, την 17ην τρ. μηνός, επ’ ευκαιρία της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821), ανακοινώνεται καθηκόντως, ότι ετηρήθη απολύτως εκ μέρους της κυρίας Προέδρου, άπασα η προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξις. Ως εκ τούτου, ο,τι αντίθετο εγράφη, τυγχάνει ανακριβές και ανυπόστατον»

Δηλαδή έρχεται ο μητροπολίτης Μάνης να ξεσκονίσει με σιέλους τον γιακά της κ. Προέδρου.Και να ληφθεί υπόψη ότι η δήλωση αυτή εστάλη σε όλες τις ιστοσελίδες αλλά όχι σε μας. Τόσο δημοκράτης και πιστός στην δημοσιογραφική δεοντολογία ο Άγιος!

«Τυγχάνει ανακριβές και ανυπόστατον» Άγιε Μάνης; Ας μας βρεις μία φωτό – έστω μία- με την κ. Πρόεδρο να ασπάζεται το Ευαγγέλιο. Και στο Star που με παρέπεμψες η εικόνα δείχνει την κ.Πρόεδρο να υποκλίνεται σε σημείο που το Ευαγγέλιο να ακουμπά το μέτωπο της( κούτελο) και αυτό κατά τον Άγιο Μάνης είναι ….ασπασμός!Δηλαδή φαινόμενο οφθαλμαπάτης με την ευλογία του Αγίου Μάνης! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του προκατόχου του Χρυσοστόμου που επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πάντα τον Εθνικό μας Ύμνο μετά από κάθε τελετουργία αλλά και τον ύμνο της Μάνης. Τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Όμως κ. Χρυσόστομε, γιατί τόση φαγούρα να παρουσιάσετε την κ. Πρόεδρο στον θρησκευόμενο λαό μας ως πιστή στην εκκλησιαστική τάξη! Από πότε; Έγινε θαύμα στη Μάνη και δεν το καταλάβαμε;

Λησμόνησες μήπως τι έγινε την Πρωτοχρονιά στην Μητρόπολη Αθηνών; Και όπως τότε έβαλαν το ΓΕΕΘΑ να εκδόσει ανακοινωθέν και να αναλάβει την ευθύνη για το ατόπημα του Εθνικού Ύμνου , μήπως έβαλαν τώρα εσένα Δέσποτα, να απαντήσεις εκ μέρους της και να μας βεβαιώσεις για τον ασπασμό της; Ποιός σου ανέθεσε να αποκαταστήσεις εσύ την θρησκευτική Α«συνέπεια» της κ. Προέδρου;

Γιατί δεν άφησες Άγιε Μάνης την Προεδρία της Δημοκρατίας να αποσαφηνίσει αν ασπάστηκε ή όχι η ερίτιμος κ. Πρόεδρος το Ιερό Ευαγγέλιο και αν τήρησε την καθεστηκυία εκκλησιαστική τάξη;

Όμως,πως να τολμήσουν να το κάνουν αυτό; Στο δελτίο τύπου που θα εξέδιδαν θα υπήρχαν λέξεις που… δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο της Προέδρου και των συνεργατών της!Τους είναι άγνωστες.

Θα σου πω μια αλήθεια Άγιε Μάνης:

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από σένα.Προφανώς ζήλωσες τη δόξα κάποιων συνεπισκόπων σου, που ο καθένας τους έχει πιάσει και έναν πολιτικό «α λα μπρατσέτα» μήπως και γίνει Αρχιεπίσκοπος και βρήκες και συ ευκαιρία με την κ. Πρόεδρο στα μέρη σου,μήπως και γίνεις από …σπόντα Αρχιεπίσκοπος.

Γιατί όχι; Εσύ δεν ήσουν που έλεγες στον Αρχιεπίσκοπο ότι θεωρείς τη Μάνη μικρή για το μπόι σου;

Άλλωστε, όπως συνηθίζει να λέει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος «έχουμε 22 υποψήφιους Αρχιεπισκόπους ας προσθέσουμε έναν ακόμη»!

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από σένα, γιατί αν και προέρχεσαι από το δικαστικό σώμα (έστω και με το βαθμό ενός άπειρου πρωτοδίκη) δεν έβγαλες μέχρι τώρα γκιχ για τις αμφιλεγόμενες ΚΥΑ, που έχουν διαλύσει τη χώρα και έχουν σχεδόν αφανίσει τον συνεκτικό ιστό της Εκκλησίας και των πιστών.

Από το να γράφεις σχοινοτενή ειλητάρια με εκθέσεις ιδεών και να τα δημοσιεύεις στο διαδίκτυο και να αυτοθαυμάζεσαι θα περίμενα να δω, έστω και ένα κείμενο σου, που δυναμικά να στηλιτεύει την ζοφώδη κατάσταση που τραγικά βιώνει η Εκκλησία μας και όχι να γίνεσαι βασιλικότερος του βασιλέως, παριστάνοντας το τιμητή και τον προστάτη της κ. Προέδρου.

Η Εκκλησία σε θρέφει και δόξα τω Θεώ, φτου να μη σε ματιάσω, μπόλικα και αμέτρητα τα κιλά σου, γι’ αυτήν οφείλεις, λοιπόν, νυθχθημερόν να ομολογείς, να εργάζεσαι και να απολογείσαι και για ουδένα έτερο.

Θα περίμενα από σένα να βγάλεις ανακοινωθέν για άλλα θέματα, φλέγοντα και ζωτικά, που απασχολούν την Εκκλησία και τον λαό μας και όχι για να αιτιολογήσεις την κ. Πρόεδρο.

Θα περίμενα από σένα Άγιε από την αδούλωτη Μάνη, να μην είσαι εσύ ο πρώτος «Μανιάτης» στην ιστορία της, που θα φερθεί με τόση δουλοπρέπεια!

Και σίγουρα δεν περίμενα ποτέ άγιε Μάνης, από έναν διδάκτορα του Κανονικού και του Εκκλησιαστικού Δικαίου να παραποιεί γεγονότα και μάλιστα με δημόσια ανακοινωθέντα για να φανεί αρεστός και να πουλήσει εκδούλευση σε άθεους άρχοντες της χώρας.

Πάψε λοιπόν να επικαλείσαι τον αλησμόνητο Χριστόδουλο όταν δεν μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμα του και να τον μιμηθείς με έργα, που να σε καταξιώνουν ως αντάξιο πνευματικό του ανάστημα. Δεν είσαι ούτε μια τρίχα από τα γένια του (για να μην πω τίποτα βαρύτερο, που θα σε περιγράφει ακριβέστερα…).

Κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ο δήθεν «σαλός» για όλους εσάς π. Βασίλειος Βολουδάκης, αποτολμώντας αυτό, που δεν τόλμησε η επίσημη Εκκλησία παροπλισμένη, ανήμπορη, κρυμμένη και υποταγμένη στα κυβερνητικά κρυφτούλια. Ένας απλός παπάς, πυρφόρος και ζηλωτής όμως και θεολόγος επιστήμονας, πολύ ανώτερος από πολλούς μιτροφόρους, σας έβαλε κυριολεκτικά τα γυαλιά. Και κανείς από σας δεν τον συνέδραμε, αλλά τουναντίον τον πολεμήσατε,τον απαξιώσατε και τον περιγελάσατε. Όταν έλθει, όμως, η ώρα της δικαίωσης του απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να δούμε τι θα πείτε!

Που ήσουν άραγε Άγιε Μάνης να διαμαρτυρηθείς (ως πρώην δικαστικός, έστω και πρωτοδίκης) στο ΣτΕ, η ηγεσία του οποίου πρόσφατα ορίστηκε από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο στην υπόθεση του π. Βολουδάκη, όσο και στη περίπτωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αρνήθηκε να δικάσει, άμεσα και ταχύτατα ως όφειλε,αντίστοιχες αιτήσεις κατά των απαράδεκτων κυβερνητικών ΚΥΑ, αναφορικά με την Εκκλησία,ορίζοντας εσκεμμένα μακρόχρονες δικασίμους, ώστε να αποφύγει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, γεγονός για το οποίο ήδη ελέγχεται από το ΕΔΔΑ. Και δεν τόλμησες λέξη να ψελλίσεις φοβούμενος, όπως οι περισσότεροι από σας,τυχόν συνέπειες…

Δεν βλέπετε και δεν συνειδητοποιείτε ότι αυτά που ακολουθούν θα είναι χειρότερα. Είναι κρίμα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση να μην υπάρχει ούτε ένας, ναι ούτε ένας, που να θυμίζει Αρχιερείς του 1821!

Είστε μόνον κατ’ επίφαση διάδοχοι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄, του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Ρωγών Ιωσήφ, του Παπαφλέσα και όλων εκείνων των αγίων κληρικών, αρχιερέων,ιερέων και μοναχών , που στάθηκαν δίπλα στο υπόδουλο Γένος, ζυμώθηκαν με τις πίκρες και τις χαρές του, σήκωσαν σαν Κυρηναίοι τον σταυρό του, κράτησαν ζωντανή την φλόγα της Λευτεριάς, πρωτοστάτησαν στους ηρωϊκούς αγώνες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και έπεσαν μαχόμενοι μαζί του!

Πόσο κότες, τελικά, μπορεί να είστε, όλοι σας, όπως σας ξεφώνησε στο διαδίκτυο ο γνωστός κομπορρήμων πολιτικός, και το αποκάλυψε ο αγωνιστής Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος ; Πίσω, όμως, έχει η αχλάδα την ουρά Άγιε Μάνης. Μην το ξεχνάς.Αν και θα το διαπιστώσεις ….


           Πηγή:  Εξάψαλμος

            Υ.Γ  κ. Τζούμα τα είπες όλα!

1 σχόλιο:

  1. Το έχει καταλάβει ο απλός λαός ότι δεν έχει ηγέτες Έλληνες Πατριώτες με πίστη στις αξίες για τις οποίες πριν 200 χρόνια ο φτωχός σε μέσα αλλά πολύ πλούσιος σε αυτοθυσία Ελληνας έδωσε και τη ζωή του.
    Δυστυχώς κεφαλές έχουμε βάλει ΑΘΕΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Να φοβούνται όμως το ξύπνημα του σκλαβου. Η ιστορία επαναλάμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις