Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018




H κυκλική επαναληψιμότητα της ιστορίας, οδηγεί στις μέρες μας στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Μέρος B΄

Στην περίφημη μελέτη του, «Η Σύγκρουση των Πολιτισμών», ο Samuel Huntington υποστηρίζει ότι από το 1789 (ή από την γαλλική αστική επανάσταση) σταματούν οι συγκρούσεις των Βασιλέων και ξεκινούν οι συγκρούσεις των Λαών, από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου παύουν οι συγκρούσεις των λαών και ξεκινούν οι συγκρούσεις των  ιδεολογιών (φιλελεύθερη-δημοκρατική, φασιστική κομμουνιστική), και από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης σταματούν οι συγκρούσεις των ιδεολογιών  και ξεκινούν οι συγκρούσεις των πολιτισμών(Δυτικός, Προτεσταντικός-Καθολικός, Μουσουλμανικός, Κινέζικος, Ιαπωνικός, Ορθόδοξος ...). 
Έτσι ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός δεν είναι  κληρονομιά της Αμερικάνικης, της Γαλλικής και της Βρετανικής φιλελεύθερης-δημοκρατικής ιδεολογίας, αλλά και του γερμανικού ναζισμού και του ιταλικού και  ισπανικού φασισμού. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών του δυτικού πολιτισμού σήμερα, είναι κυρίως φιλελεύθερες-δημοκρατικές, αλλά οι  σχέσεις αυτού του πολιτισμού με κράτη που ανήκουν σε άλλους πολιτισμούς, είναι κατά βάση ναζιστικές. 
Ως εκ τούτου, η Δύση και το ΝΑΤΟ στον εμφύλιο πόλεμο στις περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ανελλιπώς υποστήριζαν τους ίδιους λαούς που το 1941 στον αγώνα τους για ανεξαρτησία υποστήριζαν το φασιστικό Τριμερές Σύμφωνο.Ακόμη και μετά την αλλαγή στην πολιτική σκηνή της Σερβίας στις 5 Οκτωβρίου του 2000,η πολιτική της Δύσης παρέμεινε ίδια απέναντι μας. 
Οι Κροάτες  και οι Αλβανοί  γίνονται εταίροι και εισέρχονται στο ΝΑΤΟ (όχι όμως και η FYROM) και τα συμφέροντα της Σερβίας δεν εισέρχονται στην ημερήσια διάταξη. Η στάση της Δύσης προς την Σερβία με τη νέα ηγεσία είναι τέτοια που αντιπροσωπεύει την στάση της ναζιστικής Γερμανίας  προς τη Σερβία του Nedic.
Αν η ιστορία είναι αντικειμενικά αναγκαία (ή νομοτελειακή) διαδικασία, όπως και υποστηρίζω, τότε στο εγγύς μέλλον ως λαός και χώρα τι μας περιμένει; 
Έχει ειπωθεί ότι η Δύση και το ΝΑΤΟ από το 1990/91 στην τελευταία περίοδο, του πόλεμου των πολιτισμών, είναι εν μέρει διάδοχοι των συνεχιστών της χιτλερικής Γερμανίας και της τρόικας από την προηγούμενη περίοδο των ιδεολογικών πολέμων. Η Γερμανία του Χίτλερ είναι ο αρχέτυπος  διάδοχος της Γαλλίας  του Ναπολέοντα από την περίοδο του πολέμου των λαών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Huntington, οι πόλεμοι των λαών ξεκίνησαν το 1789 και οι πόλεμοι των ιδεολογιών το 1918 ή περίπου 130 έτη αργότερα. 
Και, ιδού, ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφθηκε αυτοκράτορας το 1804, και 130 χρόνια αργότερα, το 1934,ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται ηγέτης (Führer) της Γερμανίας. Ο Ναπολέων πριν από την επίθεση στη Ρωσία, εύκολα κατακτά τα Γερμανικά κράτη  με πρώτη την Πρωσία και τα μετατρέπει  σε δορυφόρους του. Ο Χίτλερ πριν από την επίθεση στην Ρωσία εύκολα κατακτά τη Γαλλία, μετατρέποντάς την σε δορυφόρο (Γαλλία του Vichy).
Αν και παρέμεινε στο πεδίο της μάχης η Αγγλία, το 1812 ο Ναπολέων επιτίθεται στη Ρωσία. Παρομοίως  αν και στο πεδίο της μάχης παρέμεινε η Αγγλία,  ο Χίτλερ περίπου 130 χρόνια μετά τον Βοναπάρτη, το 1941, επίσης, επιτίθεται στη Ρωσία (ή ακριβέστερα στη Σοβιετική Ένωση). 
Στην πρώτη φάση του πολέμου ο Ναπολέοντας  φτάνει στη Μόσχα, αλλά στη δεύτερη φάση του πολέμου οι Ρώσοι μπαίνουν στο Παρίσι. Στην πρώτη φάση του πολέμου ο Χίτλερ φθάνει και αυτός στη Μόσχα, αλλά στη δεύτερη φάση ο πόλεμος τελειώνει με την είσοδο των Ρώσων (Σοβιέτ) στο Βερολίνο. Οι Ρώσοι εισήλθαν στο Παρίσι το 1814 και στο Βερολίνο το 1945, περίπου 130 χρόνια μετά το Παρίσι. Η κυριαρχία του Ναπολέοντα  έληξε οριστικά το 1815 και του Χίτλερ το 1945, ή 130 χρόνια αργότερα. (Μην ξεχνάτε ότι σήμερα η Γαλλία και η Γερμανία αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης).Νικώντας τον Ναπολέοντα, ο Ρώσος τσάρος Αλέξανδρος Α΄, βασίλεψε μέχρι το 1825. Περίπου 130 χρόνια μετά το 1825 έληξε και η κυριαρχία του νικητή του Χίτλερ (ο Στάλιν πέθανε το 1953). 
Η Ιστορία πραγματικά δεν επαναλαμβάνεται! Έτσι δεν είναι;(συνεχίζεται)

           Πηγή: Leovard To είδωλο της γης μου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις