Σελίδες

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018




H κυκλική επαναληψιμότητα της ιστορίας, οδηγεί στις μέρες μας στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Μέρος Δ΄
Ποιός  είναι αυτός ο πόλεμος, όπου το  ΝΑΤΟ (Βορειοατλαντικό  Σύμφωνο) ως αρχέτυπος  διάδοχος της Βορειογερμανικής  συμμαχία του Wilhelm Ι, επικράτησε  130 χρόνια μετά το 1870; Αυτός που έγινε το 1999 - κατά της Σερβίας. 
Αλλά ποιά η πιθανή σχέση  έχει η Σερβία με τη γαλλική ήττα στο Sedan και τα πολεμικά γεγονότα του 1870 και του 1871; Λογικά καμία-όπως και η αντίληψη ότι η ιστορία (την οποία προσπαθώ να παρουσιάσω στο παρόν άρθρο) δεν έχει καμία σχέση με τη λογική. 
Παρ’ όλα αυτά, με τη μη λογική αντίληψη για την ιστορία(μεταξύ άλλων),τα σύμβολα έχουν ισχύ και αξία αληθινών γεγονότων.M’ αυτή την έννοια και οι Σέρβοι λαμβάνουν μέρος στις συμπλοκές στο Sedan, με συμβολικό εκπρόσωπο τους τον μέλλοντα βασιλιά Petar Karagogevic.(Πέτρο Καραγιώργεβιτς). Σ’ αυτόν τον πόλεμο ο Petar Ι πολέμησε μαζί με τους Γάλλους εναντίον των Γερμανών, όπως και ο στρατός στη διάσπαση του μετώπου της Θεσσαλονίκης το 1918. 
Το 1870 ο Petar πολέμησε σε μια ξένη χώρα ως εξόριστος από την ίδια του τη χώρα, όπως το 1918, και ο στρατός του πολέμησε σε μια ξένη αφού εκδιώχτηκε από τη χώρα του. Στον γαλλο-γερμανικό πόλεμο του 1870 ο Petar τραυματίσθηκε και συνελήφθη αιχμάλωτος, όπως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Σερβία του Petar επίσης «τραυματίσθηκε» και κατελήφθη. Ο Petar φεύγει από την αιχμαλωσία και διασχίζει ταλαιπωρημένος πεζή  ολόκληρη την περιοχή της Loren χωρίς εφόδια, όπως και ο Σέρβικός στρατός μαζί του διασχίζει ταλαιπωρημένος την Αλβανία χωρίς εφόδια. Στο τέλος, περνώντας τον Μάρνη ο Petar συνεχίζει τον αγώνα εναντίον των Γερμανών, όπως και ο Σερβικός στρατός περνώντας την θάλασσα(στα γαλλικά πλοία) συνέχισε τον αγώνα κατά των Γερμανών και των συμμάχων τους την Θεσσαλονίκη. 
Μπορεί μια πολεμική ιστορία ενός ανθρώπου, να γίνει μήτρα της πολεμικής ιστορίας ενός ολόκληρου έθνους;
Φυσικά μπορεί, αν το πρόσωπο αυτό γίνει κυβερνήτης αυτού του έθνους.
Μπορεί τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το έτος γέννησης ενός ηγέτη, να καθορίσουν  και την διακυβέρνηση ενός λαού ; 
Έτσι φαίνεται, όπως στη περίπτωση του έτους γέννησης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.Νομίζετε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε τυχαία το έτος κατά το οποίο ο John F. Kennedy έγινε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών;
Φυσικά όχι, αλλά αυτό θα φανεί.Η σύνδεση των γεγονότων του 1870/1871 και του 1999 μπορεί να απεδείχθη και έμμεσα. Επτά χρόνια μετά τη στέψη του Γουλιέλμου του πρώτου (1878) η Σερβία και το Μαυροβούνιο, στο Συνέδριο του Βερολίνου γίνονται ανεξάρτητα και διεθνώς αναγνωρισμένα  κράτη. Επτά χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999 (το 2006) η Σερβία και το Μαυροβούνιο και πάλι γίνονται ανεξάρτητα, και διεθνώς αναγνωρισμένα κράτη. Έτσι, ερχόμαστε πίσω στην αρχή του 2006. 
Η περίοδος των ιδεολογικών  πολέμων διήρκεσε σύμφωνα με Huntington από 1918 έως 1991,με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, περίπου 73 χρόνια. Από την αρχή της περιόδου των πολέμων των λαών του, το 1789, ως την επίθεση του Ναπολέοντα στη Ρωσία το 1812,πέρασαν 23 χρόνια, και από την έναρξη της περιόδου των ιδεολογικών πολέμων το 1918 ως την επίθεση του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση το 1941 και πέρασαν 23 χρόνια. 
Η επόμενη επίθεση της Δύσης στην Ρωσία είναι πολύ πιθανό να γίνει 23 έτη από το τέλος της περιόδου των ιδεολογικών πολέμων: 1991 + 23 = 2014  δηλαδή 1941 + 73 = 2014.Ο μελλοντικός πόλεμος με τη Δύση και τη Ρωσία θα είναι ένα αντίγραφο του ρωσικού εμφυλίου πολέμου, που έλαβε χώρα από το 1918-1922 με τη συμμετοχή των δυτικών δυνάμεων και του εκστρατευτικού  σώματος  των  ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
Στο ευρωπαϊκό θέρετρο των επιχειρήσεων, κυριεύεται από τους Μπολσεβίκους τελευταία η Κριμαία. Όπως και τότε που όλα έληξαν στη Κριμαία, έτσι και τώρα όλα θα αρχίσουν από την Κριμαία.  
Ο Θεός, πάντα με συμβολικό τρόπο, προειδοποιεί τους ανθρώπους για το κακό που ακολουθεί, αλλά τι νόημα έχει να μιλάς στους κωφεύοντας και να κάνεις σινιάλο στους τυφλούς. 
Στην αρχή της περιόδου των πολέμων των πολιτισμών το 1990/91 στους Σέρβους έτυχε ο Slobodan Milosevic. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, ο  δρόμος  τους (από το 1914 ως το 1941) μοιάζει με Γολγοθά. Το 1941 επαναλήφθηκε το γεγονός, αλλά πιστεύω ότι η Σερβία στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν θα συμμετάσχει. Αυτά το 1941.
Και να μην ξεχάσω, αν αναρωτιέστε σε ποια πρωτεύουσα θα εισέλθουν οι Ρώσοι στο τέλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, η απάντηση είναι στην Κωνσταντινούπολη. Αυτά από μένα. Δεν με πιστεύετε; Και γιατί πιστεύετε τους ιστορικούς, που χωρίς στοιχεία, υποστηρίζουν ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται; 
 Δρ Θ.Βούλιτς 

Σημ: Τо άρθρο δημοσιευμένο το 2009 δεν έπεσε έξω στις προβλέψεις του. Η νόμιμη εισβολή στην Κριμαία (την Ελληνική Ταυρίδα) του Ρώσικου στρατού μετά την εμπλοκή των δυτικών στην Ουκρανία, είναι μια ακόμη φάση του πολέμου που άρχισε το 1999 με τον βομβαρδισμό της Σερβίας, με σκοπό την απόσπαση του Κοσσόβου από τον εθνικό κορμό της χώρας. Η εμπλοκή στις επόμενες φάσεις του τρομοκρατικού  παράγοντα, μετά το κτύπημα της 11/9/2001 έπαιξε και παίζει ακόμη καταλυτικό ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις. Η Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη καμπή θα βρεθεί κατά όπως φαίνεται στο στρατόπεδο της Δύσης, στο έλεος του Θεού και των ανταγωνισμών των ισχυρών της γης. Η συνέχεια …στις οθόνες σας.
           Πηγή:Leovard Το είδωλο της γης μου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις